El reconegut periodista Joaquín Estefania assegura que «els periodistes serveixen per ajudar als ciutadans a ser ciutadans. A ser lliures i capaços de governar-se a si mateixos». Seguint amb aquesta argumentació, poder celebrar l’aniversari d’un mitjà de comunicació és una fita important perquè és un excel·lent termòmetre de la salut de la nostra societat. Gràcies a l’aportació durant els darrers 40 anys del Diario de Mallorca a la nostra illa hem conegut la realitat més pròxima, persones reconegudes, però també persones anònimes; associacions combatives, entitats socials… en definitiva tot allò que representa el dia a dia d’una de les illes més visitades del Mediterrani.

Gràcies a l'aportació durant els darrers 40 anys del Diario de Mallorca a la nostra illa hem conegut la realitat més pròxima

És indubtable el paper de la premsa en el dia a dia de la vida municipal. A través de les pàgines del Diario de Mallorca hem descobert moltes històries narrades per periodistes molt professionals. He de reconèixer que de totes les pàgines que es poden trobar a aquest periòdic, la secció de Part Forana és la que primer llegeixo cada matí. No sols per conèixer l’actualitat del meu municipi, sinó també per conèixer la realitat d’altres pobles del voltant. Aquesta feina del periodisme de proximitat mereix un reconeixement extraordinari. Aquests homes i dones de les delegacions i els corresponsals que com deia la periodista Soledad Gallego-Díaz «solen ser persones amb una mala salut de ferro, molta paciència i curiositat, que es dediquen a indagar en els fets, d’acord a unes regles». Tots ells, al llarg dels 40 anys, han sabut contar amb passió el que passa fora de Palma, fora dels grans focus mediàtics.

Poder comptar amb una delegació del Diario de Mallorca a Inca, per la nostra ciutat és un luxe. No només perquè suposa tenir un tracte més directe amb els periodistes sinó perquè ens permet seguir molt a prop l’actualitat municipal. Mirant enrere, aquesta proximitat, ha estat molt beneficiosa per la nostra localitat, ja que hem pogut llegir com ha transcorregut la política municipal, com ha anat canviant la societat, com s’ha passat d’una economia industrial a una economia de serveis… Una feina de notari de la realitat que el DIARIO de MALLORCA ha realitzat de manera implacable i impagable. Per tot això, en nom de tots els inquers i les inqueres vull felicitar al Diario de Mallorca i a totes aquelles persones que amb la seva feina han escrit i fotografiat la Història i les històries.