Diuen que l’hemeroteca d’un diari es pot convertir en el pitjor enemic d’una persona que es dedica a la política. L’Editora Prensa Ibérica, amb les seves setze capçaleres arreu de l’Estat i aquí amb Diario de Mallorca, és evident que conté moltes històries imprescindibles pel nostre municipi. Enguany celebra el seu 40è aniversari i no puc evitar recordar la fotografia de Torrelló, reconegut i mostatxut fotògraf del diari ja jubilat, que il·lustrà els cartells de la celebració dels quaranta anys dels instituts de Llucmajor. Vol dir això, que la capçalera ha estat testimoni i peça clau en el desenvolupament del nostre terme municipal i coincidint amb l’arribada de la democràcia.

Fa 40 anys, començava a despuntar el turisme a s’Arenal, mentre a Llucmajor malauradament la indústria del calçat entrava en una crisi que acabaria en la seva desaparició. El terme municipal més extens de les Balears, s’expandia en les urbanitzacions fins a arribar as 18 nuclis actuals. Tot plegat ha fet que els reptes dels responsables polítics hagin augmentat i també la manera de reflectir-ho als mitjans de comunicació com el cas que em du a escriure aquestes paraules.

No puc imaginar aquests darrers 40 anys sense la presència constant dels diaris a les cases o a les barres dels bars. Diario de Mallorca ha contat el que hem estat i reflecteix el que serem. Recentment s’ha fet ressò de l’acord per la compra del Cinema Recreatiu amb imatges de temps d’esplendor de la sala de cinema. Seria, pot ser, una bona imatge del que vull expressar amb aquest escrit d’agraïment. Tots miram cap al futur però sempre amb un ull en el passat per tenir sempre present d’on venim.

No puc imaginar aquests darrers 40 anys sense la presència constant dels diaris a les cases o a les barres dels bars

Seria el cas també de l’esforç que hem fet entre totes les administracions perquè el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, sigui una realitat. També ho ha contat DIARIO de MALLORCA i esperem que ben aviat pugui publicar la notícia de la inauguració. Ara, cal esperar que l’hemeroteca no em jugui cap mala passada. Per molts anys!