Play-Energy_Mallorca

Play Energy és un taller pràctic sobre energia organitzat per Endesa Educa.

1.128 alumnes de Mallorca han participat en el taller Play Energy d’Endesa Educa

Redacción | Palma

L’activitat itinerant s’adreça a estudiants d’educació infantil i primària. En concret, 43 grups de tretze escoles de les poblacions de Palma, Santa Ponça, Porreres, Campos, Santa Margalida, Alcúdia i Pollença han pogut experimentar la producció d’electricitat i la necessitat de fer-ne un ús racional

­La Fundació Endesa ha començat una nova edició del taller itinerant d’Endesa, Play Energy, per explicar la importància de l’energia a 2378 alumnes de 30 escoles de Mallorca, Menorca i Eivissa.
En el cas de Mallorca, el recorregut ha passat per tretze escoles de Mallorca, en concret, Col·legi Santa Mònica de Palma, CEIP Anselm Turmeda, Col·legi San Alfonso María de Ligorio, CEIP Marian Aguiló, CEIP Rotes Velles, CEIP Escola Nova de Porreres, CEIP Joan Veny i Clar, CEIP Elionor Bosch. En total han participat en el taller 1128 alumnes de 3r i 4t de Primària de tretze escoles diferents de Mallorca. Play Energy és un taller pràctic sobre energia organitzat per Endesa Educa, l’àrea educativa de la Companyia, que s’ofereix de manera gratuïta i que té l’objectiu de conscienciar els participants sobre el valor de l’electricitat i la necessitat de fer-ne un ús eficient a través d’una sèrie d’experiments pràctics. Enguany es preveu que participin d’aquesta iniciativa més de 2.378 estudiants de les Illes Balears.

Una activitat per fer al centre

A Play Energy un educador es desplaça fins al centre amb una furgoneta carregada de petits experiments que s’instal·len a l’aula. Els alumnes, dividits en petits grups, fan les diferents activitats proposades, com crear energia amb un petit aerogenerador que ells mateixos posen en marxa amb l’ajuda d’un eixugador de cabells o conduir per l’aula un petit cotxe que incorpora una placa solar. L’objectiu d’aquests tallers és que els estudiants experimentin les diferents maneres que hi ha de produir energia.

La finalitat de l’activitat és que prenguin consciència de la necessitat de fer un ús racional i eficient de l’energia, i per això el taller incorpora també la maqueta d’una casa on els estudiants han de marcar els diferents electrodomèstics i distingir la despesa energètica de cadascun d’ells.

Play Energy posa a l’abast de les escoles recursos didàctics per explicar l’energia i l'electricitat, dues realitats que formen part de la vida quotidiana però que esdevenen difícils d’ensenyar si no s’experimenten.

Endesa Educa: tot un món d’energia

Les activitats educatives de Fundació Endesa s’han agrupat en el programa didàctic Endesa Educa. Amb experiència avalada i contrastada com una de les activitats més demandades, el programa Play Energy, taller en el qual un educador es desplaça al centre docent amb el material necessari perquè els alumnes entrin en contacte amb el món de l’energia mitjançant experiments per a reforçar els coneixements apresos a classe ha resultat un èxit en aquesta darrera edició. Les iniciatives de Play Energy ofereixen a les escoles nombroses eines per fer activitats amb visió científica i al mateix temps en forma de joc.

Estudiants i professors tenen a la seva disposició, online i offline, tallers, materials educatius, lliçons i experiments sobre ciència i energia, curiositats del món i activitats per fer a classe. A la web www.endesaeduca.com es poden trobar tot tipus de recursos interactius relacionats amb l’energia. Des de jocs fins activitats en línia, així com tota l’oferta educativa per al curs següent. També cal destacar el blog actualitzat que constitueix un espai de reflexió sobre l’educació en l’àmbit de l’energia, on la comunitat educativa pot trobar experiments i articles sobre educació en ciències o fites de la història de l’electricitat.

També s’ha de destacar que a través de la pàgina web d’Endesa Educa es poden fer activitats en línia i les reserves per a les visites educatives a les centrals de tèrmiques de Maó, Eivissa i Cas Tresorer. Tots els col·lectius interessats a participar en alguna activitat poden fer les seves reserves a través del telèfon 971461808 o mitjançant un correu electrònic a endesaeduca@enel.com.

Aquesta iniciativa està emmarcada en un dels objectius recollits en el Pla Estratègic de Sostenibilitat d'Endesa que vol fer possible l'accés a l'energia a persones en situació vulnerable, per la qual cosa es duen a terme diferents projectes en aquest sentit. Una iniciativa que forma part del pla de Creació de Valor Compartit (CSV: Creating Shared Value) que impulsa la Companyia en alguns municipis de les Illes Balears. En el marc d’aquest pla, Endesa col·labora també amb altres programes com el de Voluntariat Energètic, en el que els empleats de la Companyia ajuden a reduir el seu consum d’energia a les llars vulnerables, així com també, en els tallers didàctics d’Endesa Educa per fomentar un ús eficient de l’energia.