Emaya-6

S’intal·laran 33 contenidors nous de matèria orgànica, 18 a Son Dameto i 15 a Son Espanyolet.

Dia 25 de març comença la recollida de la matèria orgànica a Son Espanyolet i Son Dameto

Redacción | Palma

S’instal·laran 33 contenidors per donar servei a uns 15.500 habitants d’uns 5.300 habitatges. Es dona així continuïtat a la implantació de la recollida d’orgànica iniciada el passat novembre a 6 barris de Palma

­Dia 25 de març EMAYA iniciarà la recollida selectiva de matèria orgànica a dos barris més de Palma, Son Dameto i Son Espanyolet, posant així en marxa la segona fase del projecte pilot de recollida d’orgànica. En aquests barris s’implantaran un total de 33 contenidors, 18 a Son Dameto i 15 a Son Espanyolet, identificats de color marró, on els veïns podran dipositar les restes orgàniques.

Aquesta segona fase dona continuïtat a la primera iniciada el passat mes de novembre a 6 barris: Son Rapinya, Son Flor, los Almendros-Son Pacs, el Fortí, Son Cotoner i Camp d’en Serralta, on ja hi ha 36 contenidors marrons per a uns 40.000 habitants.

Emaya tarjeta ciutadana
L’ús de la targeta ciutadana permetrà també la identificació i el registre dels usuaris per poder, més endavant, aplicar reduccions en les taxes de residus.
IMANT-ORGANICA EMAYA
S’han editat cartells, fulletons informatius i imants amb la informació del que es pot posar i el que no als contenidors.

Igual que a la primera fase, la principal novetat d’aquest sistema de recollida és que els contenidors estan tancats i l’obertura s’activa amb la targeta ciutadana. Els bars, restaurants, escoles i altres establiments poden sol·licitar d’una targeta específica per a generadors singulars. El principal objectiu del tancament dels contenidors és garantir la qualitat de la matèria orgànica dipositada, per així poder destinar aquest material a l’elaboració de compost i biogàs.

Fins ara, després de més de tres mesos d’implantació de la primera fase, l’objectiu de la qualitat s’ha assolit molt per damunt de les expectatives, per sobre del 99%, amb menys d’un 1% d’impropis.

L’ús de la targeta ciutadana permetrà també la identificació i el registre dels usuaris per poder, més endavant, aplicar reduccions en les taxes de residus i avançar cap a un pagament segons els residus generats, personalitzant el cost del tractament dels residus segons la quantitat i separació que es faci.

Les restes orgàniques es destinen a fer un compost de qualitat apte per fertilitzar jardins i conreus

Campanya d’informació i sensibilització a Son Espanyolet i Son Dameto

Des de finals de febrer s’està realitzant una campanya d’informació i conscienciació als veïns d’aquests barris. Es fa una campanya de proximitat, a peu de carrer, a càrrec de l’equip d’educació ambiental d’EMAYA. Per això s’han editat cartells, fulletons informatius, imants de gelera amb la informació del que es pot posar i el que no als contenidors, com també poals i bosses per facilitar la recollida i separació de la matèria orgànica. EMAYA tendrà punts informatius a aquests barris i farà xerrades a les associacions de veïns i altres entitats.

La participació ciutadana en la recollida de la matèria orgànica és molt important per a incrementar de forma significativa els percentatges de recollida selectiva, perquè la matèria orgànica suposa el 40% dels nostres residus, a més és important fer-ho correctament per fer un compost de qualitat apte per fertilitzar jardins i conreus.

Mes informació:

www.emaya.es