Capella de sa Pedra Sagrada

Es troba a un costat de l’autovia Palma – Andratx, en el km. 15 entre Palmanova i Santa Ponça, en la part dreta en sentit a Santa Ponça.

També va ser edificada l’any 1929, a partir d’un disseny realitzat per mossèn Alcover. És d’estil neoromànic, partint de les esglésies de repoblació que es van construir després de la conquesta de l’illa, abans de l’arribada del gòtic ple. És una capella de petites dimensions i la seva decoració es concentra a la façana. Presenta un portal atrompetat presentant els principals elements de l’estil romànic. Està format per arquivoltes i pels seus corresponents brancals d’ordre lliure, sobre un pedestal. En el timpà apareix un relleu escultòric amb l’escena de la Crucifixió. Sobre el portal observam una rosassa amb traceria. Remata la façana un contorn a dos vessants, sobre modillons, amb una espadanya-campanar al mig, rematada per una creu.

En el seu interior es troba una roca que, segons una llegenda, va ser utilitzada com altar improvisat per celebrar-hi la primera missa en terra pròpiament mallorquina després del desembarcament. És possible que es tracti d’una pedra objecte de culte des de temps remots. La capella està tancada per un reixat de ferro amb decoració a base d’espirals, a través de la qual pot observar-se sense cap problema l’esmentada pedra.