Església de Sant Francesc

L’exterior és auster, hi destaquen; a la façana un rosetó de tradició gòtica i un portal barroc dedicat a la Immaculada Concepció. La capçalera mostra una superposició de volums, tancats per un mur heptagonal. L’església presenta una planta d’una sola nau amb capelles laterals entre contraforts. A la capçalera, l’antic presbiteri presenta capelles radials. Des del segle XVII, amb la introducció del retaule major barroc, es transformà aquest espai, en forma de girola. La coberta de volta de creueria data del 1384 i substitueix una anterior de fusta. El cadirat de l’antic cor es remunta al segle XV, el que es trobava en alt als peus fins el segle XVI quan es desplomà.

El retaule major és barroc, amb la talla de Sant Francesc i la imatge de Sant Jordi. Referència a banda mereix el sepulcre de Ramon Llull, situat a la segona capella radial de l’esquerra, realitzat el 1487 per Francesc Sagrera. Està realitzat en alabastre, i hi podem veure la figura jaient del Doctor Il·luminat. A la part inferior hi ha set nínxols buits, ja que les imatges de les set ciències que havien de col·locar-s’hi (els símbols ens indiquen la posició de cada una d’elles) no es van concloure.

En el segle XVII es reconstruí la façana segons l’estil barroc, amb un portal ornamentat amb un important conjunt escultòric presidit per la Immaculada Concepció.