Introducció

Aquest recorregut abastarà un important conjunt de jaciments talaiòtics i pretalaiòtics situats a la zona sud-est i costa de Llevant de l’illa de Mallorca que la seva datació es remunta al 2500 en plena Edat del Ferro i fins i tot anterior en el cas de les restes de la cultura pretalaiòtica, en la que estaríem parlant de l’Edat de Bronze.

Podrem observar restes de poblats i centres cerimonials en milloris o pitjors condicions, però amb un interès i qualitat indiscutibles. Trobarem una considerable  quantitat de talaiots circulars i quadrangulars com en el cas de Capocorb, diverses edificacions navetiformes com en Es Clossos de Can Gaià, túmuls com a Sa Gruta, santuaris i torres com a S ‘Illot, muralles com en És Bauç, la talaia d’Els Antigors, etc.

Es podrà comprovar la gran importància que donaven els primers pobladors prehistòrics de l’illa als ritus i cerimònies. A més, podrem recrear amb un poc d’imaginació el caràcter d’aquestes restes ciclopis amb funcions religioses, funeràries i d’hàbitat.
Cal destacar que trobarem el talaiot més alt de Mallorca a Capocorb i l’únic jaciment pretalaiòtic que s’està excavant.

A més, podrem apreciar al llarg del recorregut la visió de diverses finques rústiques tan típiques de l’arquitectura popular mallorquina.