L’illa de Conillera o dels Conills: Els Corrals

Aquesta és la segona illa en extensió de l’arxipèlag de Cabrera, en la qual també trobaem jaciments. Els Corrals va ser documentat per primera vegada també per J. Camps: Està situat en un enclavament pla, bastant extens, davant mateix de l’Illa de Cabrera. S’aprecien restes de muralla i la planta d’un talaiot situat a la vorera del penya-segat que limita el poblat.

No obstant això, les prospeccions realitzades per M. M. Riera durant els anys 1993 i 1994 ja van deixar en evidència que tot el material ceràmic trobat en aquella zona corresponia a una cronologia bastant més tardana, altra vegada centrada entre els segles V i VII dC. La ceràmica identificada és suficient per relacionar aquest jaciment amb els altres citats de l’illa de Cabrera.

Els elements arquitectònics localitzats en aquest lloc estan fabricats amb pedra seca, normalment no molt gran. Desgraciadament tot el jaciment està cobert per una frondosa vegetació de garriga, la qual emmascara molt les restes, dificultant considerablement el seu estudi. Entre els materials constructius localitzats hi ha alguns blocs de pedra ben treballats. Entre ells hi destaca un amb decoració esculpida d’una creu dins un cercle. Segons J. Menchón, aquesta peça s’assembla molt amb la cronologia tardana del jaciment i sembla ser que hauria pogut formar part d’una edificació o d’un deixant funerari.