Museu de Menorca, Maó

Aquest museu està situat a l’antic convent franciscà de Jesús, adossat a l’església del mateix nom. Per a arribar-hi des del port al museu a peu, pujarem per sa Costa de ses Voltes arribant a la plaça de la Constitució. Girarem a la dreta, continuarem fins al final passant per l’església i l’ajuntament, i a l’esquerra trobam l’inici del carrer Isabel II, que ens durà a la plaça del Pla del Monestir on es troba el museu.

Les úniques restes conservades d’època islàmica es troben en el Museu de Menorca i en el Museu Municipal de Ciutadella. Es tracta d’una quantitat molt petita de restes donada la perdurada de l’Islam a Menorca.

Aquesta institució està dedicada a la història de Menorca a través de les diferents èpoques. En el primer pis trobam les sales dedicades als primers habitants, la cultura talaiòtica, els contactes comercials amb el món exterior i, les èpoques romana i bizantina; en el segon pis es troba una sala dedicada al món islàmic i medieval, i les altres sales dedicades a la Menorca del segle XVIII, als pintors i al port de Maó, a la cartografia, a la Menorca dels segles XIX i XX, i a la pintura del XX.

A la sala dedicada a l’Islam i al món medieval podem trobar objectes materials musulmans com una llàntia i un gerro d’època almohade (la darrera, abans de la conquesta cristiana), trobades a Son Catlar, Ciutadella.