Plaça de sa Font

El carrer de Guillem de Montgrí desemboca a la plaça de sa Font, que rep aquest nom perquè és on se situa la primera font que va tenir Eivissa i que té el seu origen en les millores dutes a terme pels il·lustrats. Aquesta font duia aigua des del Coll de Portmany fins a Sant Rafel. Es troba al peu del baluard de Sant Joan, des d’on va partir la primera estacada.

Durant gran part del segle XX va dur el nom de Plaça Canalejas, en record del president assassinat l’any1912. El 1981 va tornar a recobrar el seu nom tradicional.

Aquí finalitzarà el recorregut per la Marina, que l’any 1889 va visitar l’escriptor francès Gaston Vuillier, qui de la seva estada al barri deixà testimoniatge escrit en el seu llibre “Les illes oblidades” amb les següents paraules: “Sovint, durant el dia i també l’horabaixa, he vist, en ple carrer, matar porcs, tallar-los, fer botifarres i altres embotits. El carrer és propietat de tot el món, cadascun s’instal·la i exerceix la seva indústria sense preocupar-se pels que passen”.