Skip to content

Endesa Educa ensenya el valor de l’energia

Endesa Educa ofereix als centres educatius recursos per fomentar una nova actitud més eficient de l’energia.
Endesa Educa ofereix als centres educatius recursos per fomentar una nova actitud més eficient de l’energia.

El taller itinerant d’Endesa, Play Energy, es va iniciar dia 30 de maig, un recorregut itinerant per les escoles de les Illes Balears enfocat a alumnes de primària i ho ha fet, concretament, en el municipi de Maó en els col·legis Sa Graduada i Sant Josep. Fins el dia 16 de juny s’han recorregut un total de 28 centres de les Illes Balears, repartits entre Maó, Ciutadella, Manacor, Palma i Eivissa, entre d’altres, en els quals s’ha impartit l’activitat a 1.400 alumnes de Mallorca, 800 d’Eivissa i 600 de Menorca, tots ells estudiants de tercer i quart de Primària.

Play Energy és un taller pràctic sobre energia organitzat per Endesa Educa, l’àrea educativa de la Companyia, que té l’objectiu de conscienciar els participants sobre el valor de l’electricitat i la necessitat de fer-ne un ús eficient mitjançant una sèrie d’experiments pràctics. Durant el taller, els alumnes, de 3r i 4t de primària han experimentat què és l’energia, creant-la ells mateixos a través dels pedals d’una bicicleta o veient com es transforma amb un cotxe que incorpora una placa solar.

Mitjançant l’observació d’aquests experiments com també de tots els altres, els alumnes han estat testimonis del procés de generació que proporciona, com a resultat, l’electricitat.

Play Energy és un taller itinerant i gratuït que ofereix a les escoles recursos didàctics, a l’hora que lúdics, per explicar l’energia i l'electricitat, dues realitats que formen part de la vida quotidiana però que esdevenen difícils d’ensenyar si no s’experimenten. A Play Energy, els educadors es desplacen fins als centres docents amb el material i els recursos didàctics necessaris per posar en pràctica la iniciativa.

Totes les escoles participants en aquesta edició poden presentar-se al concurs internacional de Play Energy. Es tracta d’un certamen que reuneix les iniciatives sobre eficiència energètica desenvolupades a les escoles participants al taller als 9 països on s’ofereix. Així, s’hi presenten projectes realitzats per alumnes d’Itàlia, Espanya, Eslovàquia, Romania, Rússia, Estats Units, Guatemala, Costa Rica i Xile.

Els guanyadors reben el seu premi en una gala que se celebra anualment a Roma i que esdevé la gran festa de l’energia a les escoles.