Skip to content

Endesa Educa imparteix cursos sobre energia en les escoles de Balears

En total, s’han impartit tallers d'energia i eficiència a 5.345 alumnes de Balears i s'han realitzat a les illes 230 activitats impartides en 70 centres docents

­Endesa Educa, programa educatiu de la Fundació Endesa, ha resultat un gran triomf de participació durant l’any escolar 2016-2017. En total, s’han impartit tallers d'energia i eficiència a 5.345 alumnes de Balears. En conjunt, s'han realitzat a les illes 230 activitats impartides en 70 centres docents.

Fundació Endesa té un gran compromís amb l'educació a través de diferents projectes com és Endesa Educa, un dels programes educatius que ofereix a tots els centres activitats, assessorament i recursos relacionats amb l'educació en energia, fomentar un ús eficient i racional de l'electricitat i promoure la presa de consciència sobre el valor de l'energia per a una millor qualitat de vida. A aquest efecte, desenvolupa activitats educatives gratuïtes dirigides tant als centres educatius d'Espanya com al públic en general per donar a conèixer el món de l'energia en el seu sentit més extens; tracta des de l'estalvi energètic a les cases, fins al funcionament de les centrals elèctriques.

Oferta educativa
L’oferta d’Endesa Educa proporciona una àmplia formació a través de diferents actuacions: activitats online a la web interactiva, visites a les instal·lacions per entendre el món de l’energia en profunditat (centrals tèrmiques, centres de control, centres de telegestió i centres d’operacions comercials entre altres instal·lacions); activitats en centres informatius d’Endesa dirigides per un educador i adaptades als diferents nivells educatius; i tallers a les escoles, on un educador es desplaça per impartir una activitat sobre electricitat i electromagnetisme basada en l’experimentació.

Encara que el públic principal al que va dirigit és el d’educació primària, s’ha incrementat progressivament la participació d’alumnes de secundària, batxillerat i universitat. Aquest curs ha estat, a més, el quart curs en el qual s’han inclòs activitats pels més petits, d’educació infantil. Als infants se’ls acosta al món de l’energia a través de titelles i tallers d’imants.

El programa d’Endesa Educa organitza també visites a les instal·lacions de la companyia per explicar en un marc real cóm funcionen les infraestructures elèctriques. Durant la visita a les centrals de cicle combinat, centres de control, o centrals tèrmiques d’Endesa, els estudiants aprenen el procés de generació elèctrica, observant tots els seus elements constitutius.

Ofereix a tots els centres activitats, assessorament i recursos relacionats amb l'educació en energia

Endesa Educa: tot un món d’energia
Les activitats educatives de Fundació Endesa es van agrupar al programa didàctic Endesa Educa, encara que les accions divulgatives per oferir a tots els centres d’Espanya activitats, assessorament i recursos relacionats amb l’educació en energia de manera gratuïta van començar quinze anys abans.

Amb experiència avalada i contrastada com una de les activitats més demandades, el programa PlayEnergy- taller en el qual un educador es desplaça al centre docent amb el material necessari perquè l’alumnat entri en contacte amb el món de l’energia mitjançant experiments per reforçar els coneixements apressos a classe- ha resultat un èxit en aquesta darrera edició. Les iniciatives de PlayEnergy ofereixen a les escoles nombroses eines per realitzar un viatge únic amb visió científica i al mateix temps amb esperit de joc. Estudiants i professors tenen a la seva disposició, online i offline, tallers, materials educatius, lliçons i experiments sobre ciència i energia, curiositats del món i activitats per realitzar a classe. A la pàgina web www.endesaeduca.com es poden trobar tot tipus de recursos interactius relacionats amb l’energia. Des de jocs fins activitats online, així com tota l’oferta educativa pel curs següent. També cal destacar el blog actualitzat que constitueix un espai de reflexió sobre l’educació en energia, on la comunitat educativa pot trobar experiments i articles sobre educació en ciències o fites de la història de l’electricitat.

Tots els col·lectius interessats a participar en alguna activitat poden efectuar les seves reserves al telèfon 902500049 o mitjançant un correu electrònic a endesaeduca@enel.com